Mertens: Ja nisam Messi, ni Maradona, samo Dries

Napadač Napolija nakon meča

Mertens: Ja nisam Messi, ni Maradona, samo Dries

Napoli je sinoć u sjajnom meču porazio Lazio na Olimpicu u Rimu sa viskih 4:1. Meč je igran u okviru 5. kola Serije A, a ekipa Maurizija Sarrija zadržala je maksimalan učinak i lidersku poziciju na tabeli. 

Jedan od najboljih na utakmici bio je napadač gostujuće ekipe, belgijski reprezentativac Dries Mertens. On je postigao gol koji se cijele noći vrtio po društvenim mrežama, a nakon utakmice je rekao da je veoma sretan zbog tog pogotka, ali da je najbitnije da je ekipa ostvarila pobjedu. 

"Vidio sam da mi je lopta došla i pomislio sam da bih mogao šutirati. Veoma sam sretan zbog gola, ali najbitnije od svega je da smo pobijedili na meču. Iskreno, moram se zahvaliti saigračima što mogu postići pogodak poput ovog. Ja nisam Leo Messi, nisam Maradona, ja sam samo Dries i sretan sam zbog toga", rekao je Mertens nakon meča. 

Ovaj napadač sada ima šest pogodaka na svom kontu nakon samo pet odigranih mečeva u Seriji A, ali zbog velike konkurencije u vrhu liste strijelaca italijanskog šampionata, to nije dovoljno za lidersku poziciju već samo za djeljenje drugog mjesta skupa sa Icardijem i Immobileom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi