Mertens nakon pobjede Napolija: 2:0 nije dovoljno
Foto: EPA

Strijelac prvog gola za Napoli

Mertens nakon pobjede Napolija: 2:0 nije dovoljno

Napoli je na domaćem terenu savladao Nicu rezultatom 2:0, u prvoj utakmici play-offa kvalifikacija za Ligu prvaka. Golove za svoju ekipu na San Paolu su postigli Dries Mertens i Jorginho, a upravo je Mertens nakon utakmice razgovarao s novinarima.

"Bila je ovo veoma važna utakmice. Ekipa je dala sve do sebe, a igrati na prepunom stadionu je bilo prelijepo", izjavio je strijelac prvog gola za Napoli, te nastavio.

"Mislim da 2:0 nije dovoljno...Nije ni loše, ali ako pogledamo čitavu utakmicu, pobjeda je preniska jer ne oslikava našu izvedbu."

Mertensa je u 75. minuti, pri vodstvu Napolija od 2:0, zamijenio Arkadiusz Milik, a belgijski fudbaler je bio vidno nezadovoljan činjenicom da je morao napustiti igru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Želio sam uraditi nešto važno za ekipu, a bilo je još puno da se igra...Volim naš stil igre, dozvoljava mi da imam puno kontakta s loptom i priznajem da sam bio razočaran kada sam vidio tablu s mojim brojem. Znam da i Milik mora igrati, ali Nica je bila oslabljena i želio sam da ih još napadnem", istakao je sjajni Mertens, pa dodao:

"Ostao sam ovdje jer igramo lijep fudbal i ja želim da se to nastavi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi