Mertens: Napoli želi Scudetto

Napadač Napolitanaca

Mertens: Napoli želi Scudetto

Belgijski fudbaler Dries Mertens igra kao preporođen u posljednje vrijeme.

Iako zvuči prilično čudno, najbolji trenutak u karijeri Mertensa je povreda njegovog timskog kolege Milika početkom prošle sezone. Trener Napolija Maurizio Sarri ga je zbog toga stavio u vrh napada ove ekipe i više nikada nije ni pomislio da ga makne s te pozicije. 

Mertens je od tog trenutka naprosto poludio. U prošoj sezoni postigao je čak 28 golova samo u Seriji A i bio je drugi strijelac lige, odmah iza Edina Džeke. Ove sezone je također počeo sjajno, a nakon sedam odigranih kola ima sedam postignutih golova i nalazi se na trećem mjestu liste strijelaca.

S druge strane, njegov Napoli se nalazi na liderskoj poziciji u Seriji A, a Mertens poručuje da oni žele Scudetto. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Igrati loše, a pobjeđivati? Potpisao bih to odmah, ako ćemo na taj način osvojiti Scudetto. Naš način igranja nas je doveo do pozicije na kojoj smo trenutno i samo ako nastavimo sa ovim načinom igranja možemo nastaviti sanjati da ćemo ostati na ovom mjestu. Nema nikakve alternative, samo moramo nastaviti da igramo ovako. To što smo na vrhu tabele nije nikakvo iznenađenje, jer ove sezone želimo da osvojimo titulu. Postoji mnogo teških protivnika, ali prije svega je to Juventus koji ima sjajnu ekipu. Prišli smo im veoma blizu, a sada moramo da ih preskočimo kada je u pitanju kvalitet", rekao je Mertens. 

Podsjetimo, Napoli naredni meč igra na gostovanju kod Rome i to sutra od 20.45 sati. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi