Mertens odlazi zbog 500.000 eura!?

Da li Napoli gubi Mertensa?

Mertens odlazi zbog 500.000 eura!?

O. Lekić

Belgijski reprezentativac Dries Mertens mogao bi napustiti Napoli, i to zbog 500.000 hiljada eura, navode italijanski mediji.

Iako omaleni Belgijanac u dresu Napolija igra odličnu sezonu, te je ubilježio čak 19 pogodaka i 7 asistencija u 25 utakmica koliko je odigrao u Seriji A, došlo je do nesuglasica prilikom ugovaranja uslova novog ugovora koji klub sprema za Mertensa.

Do nesuglasica je došlo, naravno, prilikom utvrđivanja visine godišnje plate. Klub je Mertensu ponudio platu u iznosu od 2.500.000 miliona eura, dok Belgijanac traži 500 hiljada više.

Mertensu ugovor ističe 2018., a pošto je svojoj odličnom igrom privukao pažnju mnogih evropskih velikana, prije svega iz Engleske ali i nekih italijanskih klubova, Napolitanci će teško zadržati Mertensa ukoliko ne odriješe kesu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi