Mertens: Sretan sam što smo napravili veliki rezultat

Napoli u nokaut fazi Lige prvaka

Mertens: Sretan sam što smo napravili veliki rezultat

E. Čaušević

Fudbaleri Napolija sinoć su pobjedom u Lisabonu protiv Benfice osigurali prvo mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka.

Napolitanci su u Lisabon došli po pobjedu kako bi osigurali plasman u nokaut fazu ovog takmičenja što su na kraju i ostvarili. Napoli je slavio sa 2:1, a strijelac drugog pogotka bio je Dries Mertens koji je ušao sa klupe nekoliko minuta prije.

"Cijeli tim je dao svoj maksimum da ostvarimo pobjedu. Veoma sam sreta što smo pobijedili i bio bi isto sretan i da nisam igrao jer je to moj tim. Došli smo ovdje po pobjedu i uspjeli smo. Sada čekamo nokaut fazu i nadam se da ćemo nastaviti dalje", rekao je Mertens.

Belgijski reprezentativac je izjavio da nije mogao vjerovati da je Beškitaš izgubio sa čak 6:0 od Dinamo Kijeva. Ovaj poraz turske ekipe bio je garancija za Napoli i Benficu da će se plasirati u nokaut fazu bez obzira ko slavi u Lisabonu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti