Mertens u prilici da prestigne čak i Maradonu
Foto: EPA

Nevjerovatna forma Belgijanca

Mertens u prilici da prestigne čak i Maradonu

Navikli smo da klub sa San Paolo stadiona ima uvijek jednog sjajanog napadača. Ranije je to bio Edinson Cavani, pa Gonzalo Higuain i sada Dries Mertens. 

Belgijski napadač je prije 13 mjeseci prekomandovan na mjesto centralnog napadača gdje je počeo pružati fantastične partije. Na posljednje 52 utakmice Mertens je postigao 42 gola i sada postaje ozbiljan kandidat da naslijedi Diega Maradonu na mjestu najboljeg strijelca u historiji kluba.

Najbolji igrač koji je ikada zaigrao na San Paolo stadionu postigao je 115 golova prije nego što je 1991. godine prešao u Sevillu. Mertens je trenutno na ukupnoj brojci od 80 golova što znači da mu treba još 36 golova kako bi prestigao Maradonu. Inače, Belgijanac je trenutno na 9. mjestu liste najboljih strijelaca kluba.

Foto: Maradona u dresu Napolija

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Oboriti rekord po broju golova za Napoli? Zašto da ne, ne bih imao ništa protiv. Tajna uspjeha našeg tima je u navijačima koji su naš 12-ti igrač. Oni su zaista sjajni", rekao je Mertens. 

Dodajmo da je Belgijanac prošle sezone bio drugi najbolji strijelac u ligi sa 28 golova i imao je gol manje od Edina Džeke. Ove sezone je također sjajno počeo jer već ima 10 postignutih golova nakon 12 odigranih kola, a njegov Napoli je lider na tabeli. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije