Mešanović oduševio trenera Milaniča i Brazilca Tavaresa

Sjajan debi

Mešanović oduševio trenera Milaniča i Brazilca Tavaresa

E. Škorić

Bh. napadač Jasmin Mešanović je prije dva dana potpisao za Maribor, a dan kasnije zabio je gol.

Maribor je igrao pripremnu utakmicu i Mešanović je na poluvremenu ušao u igru, a samo 16 minuta trebalo mu je da postigne prvijenac u dresu Ljubičica. Trener Maribora Darko Milanič bio je prezadovoljan nastupom bivšeg napadača Zrinjskog, baš kao i iskusni brazilski napadač Marcos Tavares.

"Super, dao je gol, a napadači žive za to. Samo ga treba pustiti neka nastavi", rekao je kapiten Maribora Marcos Tavares.

"Vrlo je važno da je ovako počeo, sada će rasti i njegovo samopouzdanje. Pokazao je da je pojačanjje. Očekujemo puno od njega", ističe Milanič.

Slovenački mediji pišu da je Mešanović, 25-goišnjak iz Tuzle, počeo kao Milivoje Novakovič - golom u debiju i smatraju da je bh. napadač njegov nasljednik.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ono što je Slovencima posebno zanimljivo, sjajni napadač doveden je iz Zrinjskog, koji će igrati upravo protiv Maribora u pretkolu Lige prvaka i potez čelnih ljudi prvaka Slovenije okarakterisali su kao "dvije muhe jednim udarcem".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi