Mešanović pogodio u remiju protiv Dukle

Šćuk i Mustedanagić utakmicu promatrali sa klupe

Mešanović pogodio u remiju protiv Dukle

D. Rakanović

Slavia iz Praga je na svom terenu remizirala sa gradskim rivalom Duklom rezultatom 2:2, u okviru 28. kola češke 1. lige. 

Slavia je sjajno otvorila utakmicu i do prednosti dolazi u 16. minuti, a mrežu Dukle zatresao je bh. napadač Muris Mešanović koji je pogodio glavom na asistenciju Husbauera. Dukla stiže do poravnanja samo 14 minuta kasnije kada je na asistenciju Olyinke pogodio Kores. 

U drugom poluvremenu Slavia ponovo dolazi do prednost pogotkom Baraka iz penala u 69 minuti. Ipak, gosti stižu do poravnanja i vrijednog boda pogotkom Edmonda u 80. minuti. 

Mešanović je na terenu proveo svih 90 minuta, dok drugi bh. internacionalac Jasmin Šćuk nije ulazio u igru. U ekipi Dukle, juniorski reprezentativac BiH Zinedin Mustedanagić također, nije ulazio u igru. 

Uoči posljednja dva kola Slavia se nalazi na prvoj poziciji sa 63 boda, dok drugoplasirani Plzen ima samo dva boda zaostatka. S druge strane, Dukla se nalazi na osmoj poziciji sa 34 boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi