Messi bi mogao napustiti Barcelonu zbog jednog razloga

Još uvijek bez dogovora oko novog ugovora

Messi bi mogao napustiti Barcelonu zbog jednog razloga

E. Čaušević

Najbolji fudbaler Barcelone, Lionel Messi, još uvijek nije dogovorio uslove novog ugovora sa katalonskom ekipom.

Barcelona već nekoliko mjeseci pregovara s Messijem oko novog ugovora, ali čini se da još uvijek nisu ni blizu postizanja dogovora. Španski mediji prenijeli su danas da bi Messi mogao napustiti Barcelonu jer očito da Katalonci nisu u mogućnosti da mu pruže platu koju Argentinac očekuje.

"Mi želimo najbolje igrače u svojoj ekipi, ali moramo postaviti neke prioritete. Kod ovih situacija moramo misliti na finansijsku situaciju kluba, te da se na kraju poklope broje na zadovoljstvo obje strane. Trenutno smo još uvijek daleko od toga", rekao je direktor Barcelone, Oscar Grau.

Navodno, Messi je jasno poručio čelnicima kluba da želi biti najplaćeniji igrač na svijetu, te da je to njegov uslov za potpisivanje ugovora. Ukoliko Barca ne uspije to ostvariti neće biti nemoguće da Argentinac napusti katalonski klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznato je da mnogi klubovi čekaju razvoj ove situacije, a PSG i Manchester City su spremni da ispune sve Messijeve želje kako bi on potpisao za jedan od ova dva kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi