Messi će godišnje zarađivati dva miliona eura više od CR-a

Pao dogovor oko novog ugovora

Messi će godišnje zarađivati dva miliona eura više od CR-a

Prema javljaju vodećih katalonskih, ali i španskih medija, postignut je dogovor o produženju ugovora između Lionela Messija i Barcelone.

Ugovor čije su detalje finalizirali leo otac Jorge i rukovodstvo katalonskog giganta trebao bi biti svečano potpisan tokom naredne sedmice, jer Barcelona ima šansu da pobjedom na Atletico Madridom osvoji šampionsku titulu u španskoj Primeri.

U redovima Barce se nadaju da će kao šampioni produžiti ugovor sa Argentincem, biće to osmi put da on stavlja potpis. prema odredbama novog ugovora "vanzemaljac" iz Rosarija će po sezoni zarađivati oko 20 miliona eura, nekih dva više od Cristiana Ronalda.

Na tome je insistirao on, a i klub, koji želi na ovaj način da se nametne kao lider u marketingu, gdje je po prihodu rival neprikosnoven.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, po prvi put u karijeri, Messiju neće pripadati kompletan novac od marketinških prava već će ga dijeliti sa klubom po sličnoj formuli koju Ronaldo ima u Realu, a Ugovor je potpisan na pet godina, sa mogućnošću produženja.

Inače otkupna klauzula za Messija ostaje ista, kao i u ranijem ugovor - 250 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije