Messi dobija novac kakav se ne pamti u historiji
Foto: EPA

Nevjerovatan bonus za Argentinca

Messi dobija novac kakav se ne pamti u historiji

M. Šljivak

Napadač Barcelone Lionel Messi uskoro bi trebao da potpiše produženje saradnje sa katalonskim velikanom.

Vjeruje se da će Argentinac potpisati novi četverogodišnji ugovor, po kojem bi zarađivao gotovo 600.000 eura sedmično, ali jedan od najbogatijih ugovora nije sve što će Messi dobiti.

Za vjernost klubu 30-godišnji fudbaler će dobiti nevjerovatan bonus od 90 miliona eura. Rukovodstvo kluba je navodno obećalo Messiju isplatu bonusa ako potpiše novi ugovor, što je svakako samo pitanje trenutka.

Messijev aktuelni ugovor sa Barcom ističe na kraju ove sezone. Imaće mogućnost da već od januara pregovara sa drugim klubovima, a u Barceloni čini se da legendarnog Argentinca privole da potpis na novi ugovor stavi u narednim danima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bonus od čak 90 miliona eura sigurno je jedan od najvećih u sportskoj historiji, ali za ovakvog fudbalera očigledno vrijedi izdvojiti svaki novčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi