Messi i CR nisu bili ni blizu Mbappeu u njegovim godinama

Nevjerovatna dominacija

Messi i CR nisu bili ni blizu Mbappeu u njegovim godinama

Kylian Mbappe je tek na početku svoje karijere koja će, ako se po jutru dan poznaje, biti veličanstvena.

Mladi napadač Monaca je krajem decembra 2016. godine proslavio svoj tek 18. rođendan, a već važi za jednog od najboljih napadača Evrope u ovom trenutku.

Mpabbe je u ovoj sezoni odigrao ukupno 32 utakmice za Monaco i postigao je 19 golova uz čak 11 asistencija. Koliko su te brojke impozantne govori i usporedba sa Leom Messijem i Cristianom Ronaldom, koji u njegovim godinama nisu bili ni blizu dominantni kao što je Mbappe.

Lionel Messi je sa 18 godina odigrao 17 utakmica u seniorskoj konkurenciji a postigao je šest pogodaka, dok je Cristiano Ronaldo imao 33 nastupa i pet golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako Kylian Mbappe ovako nastavi, za očekivati je da jednog dana postane najbolji fudbaler svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi