Messi i mladi El Haddadi vodili Barcu do pobjede
Foto: EPA

Katalonci uspješni na startu

Messi i mladi El Haddadi vodili Barcu do pobjede

E. Škorić

Nogometaši Barcelone uvjerljivo su krenuli u novu sezonu španske Primere.

Barcelona je večeras na Nou Campu ugostila Elche i bez problema upisala prvu pobjedu. Briljirao je Argentinac Lionel Messi s dva pogotka.

Katalonci su poveri u 42. minuti, kada je Messi, nakon dodavanja Busquetsa, oslobodio svojih čuvara i loptu plasirao u mrežu. U samoj završnici Mascherano je dobio direktan crveni karton, ali to nije otežalo Barci posao.

Štaviše, domaći su u nastavku postigli još dva pogotka. Na samom početku drugog dijela nakon jedne duge lopte, mladi El Haddadi je izašao sam ispred Tytona i zatresao mrežu. 

Messi je u 63. minuti postigao svoj drugi gol i to je bilo dovoljno da se okonča pitanje pobjednika. Celta je u Vigu bila uvjerljiva protiv Getafea rezultatom 3:1. Nolito, Orellana i Larrivey su bili strijelci za Vižane, a bivši igrač Dinama, Sammir, za goste.

Nešto ranije Eibar je odigrao prvu svoju utakmicu u Primeri, a povijesni gol za prvu pobjedu postigao je Lara u 45. minuti protiv Real Sociedada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 1. kolo:
Eibar - Sociedad 1:0 (Lara 45)
Barcelona - Elche 3:0 (Messi 42, 63, El Haddadi 46)
Celta - Getafe 3:1 (Nolito 20, Orellana 56, Larrivey 70/ Sammir 62)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.