Messi ide u rat protiv FIFA-e zbog suspenzije?

Ne želi da uputi izvinjenje

Messi ide u rat protiv FIFA-e zbog suspenzije?

E. Čaušević

Lionel Messi je prošlog mjeseca dobio četiri utakmice suspenzije za nacionalni tim Argentine nakon što je vrijeđao pomoćnog sudiju.

Kapiten Gaučosa je vrijeđao pomoćnog sudiju nakon pobjede na Čileom zbog čega je nekoliko sati pred utakmicu s Bolivijom dobio četiri utakmice suspenzije. Ova žestoka kazna FIFA-e šokirala je argentinsku javnost, ali sve su šanse da će ona biti znatno smanjena.

Mediji u Argentini jutros su objavili da će FS ove zemlje uložiti žalbu, a konačno saslušanje bit će 4. maja nakon čega će se znati konačna odluka. Već se špekuliše da će FIFA popustiti, te da će Messi na kraju dobiti dvije utakmice suspenzije. S obzirom da nije igrao protiv Bolivije znači da će propustiti još naredni meč Argentine.

Ipak, FIFA od Messija traži da se pojavi na saslušanju 4. maja u Cirihu kako bi se izvinio za svoje ponašanje. Međutim, Messi ne želi da uputi izvinjenje za to što je rekao, jer je, navodno, to nešto što on često govori. Čini se da Messi ide u rat protiv FIFA-e i bit će zanimljivo ko će na kraju prvi popustiti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti