Messi ima zahtjeve prema Barci, a to nije novac
Foto: EPA

Želi ostanak kolega

Messi ima zahtjeve prema Barci, a to nije novac

M. Šljivak

Lionel Messi još uvijek nije dogovorio uslove novog ugovora s Barcelonom.

Legenda katalonskog kluba dugo već pregovara s rukovodstvom Barce, ali ugovor još nije dogovoren i sve se češće spominje kako bi on mogao napustiti klub.

Navodno je Messi tražio 30 miliona eura po sezoni, što bi bio veliki udar na budžet katalonskog velikana. Međutim, čini se kako novac baš nije glavni uslov kojeg Messi ima za novi ugovor.

On želi garancije da će u klubu ostati Neymar i Luis Suarez, ali i Javier Mascherano, kojem ugovor ostaje do 2019. godine.

Rasplet međutim još nije ni blizu. Messi ima ponude PSG-a, Manchester Cityja i Intera, a ako bi ga se Barca odrekla sačuvala bi 180 miliona eura, koliko će ih koštati novi trogodišnji ugovor s porezima.

Zarada na njegovom transferu bi s druge strane bila ogromna, a njegov aktuelni ugovor s ovim timom ističe 2018. godine.

Argentinac i ove sezone igra sjajno i postigao je 27 golova u 24 nastupa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi