Messi isplatio zaštitarima selekcije Argentine šest plata

Oduševio javnost u Argentini

Messi isplatio zaštitarima selekcije Argentine šest plata

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine večeras igra na gostovanju protiv Bolivije meč 14. kola kvalifikacija za Svjetsko prventvo.

Argentinci su prije nekoliko dana na domaćem terenu savladali Čile sa 1:0, a pod imerativom pobjede večeras gostuju u La Pazu kod Bolivije. Meč protiv Čilea riješio je Lionel Messi golom iz penala i navijači Gaučosa očekuju od svog kapitena da večeras vodi svoj tim do nove pobjede.

Mediji u Argentini objavili su danas da je Messi napravio sjajan potez nakon utakmice protiv Čilea. Naime, kapiten reprezentacije Argentine je odlučio platiti zaštitarima argentinske selekcije platu za narednih šest mjeseci jer je Argentinski fudbalski savez kasnio sa isplatama istih.

Ovim potezom zvijezda Barcelone je kupila javnost u Argentini koja je oduševljena što je Messi svojim novcem platio zaštitare. Ipak, ukoliko Argentina večeras "kiksa" u Boliviji vro vjerovatno će njegov gest biti zaboravljen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi