Messi kriv za poraz Barce, pretrčao samo 6,4 kilometara!?

Španci pronašli krivca

Messi kriv za poraz Barce, pretrčao samo 6,4 kilometara!?

Fudbaleri Barcelone poraženi su sa minimalnih 1:0 u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka na gostovanju kod Atletico Madrida. Ovaj rezultat bio je dovoljan Jorgandžijama za prolaz u polufinale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja nakon 1:1 u prvom meču. 

Mnogi u Španiji uzrok u porazu Barcelone vide u veznom redu katalonskog tima, ali i u Lionelu Messiju za kojeg smatraju da nije trčao dovoljno na ovome susretu, a to pokazuje i statistika nakon meča na Vicente Calderonu.

Argentina je na ovome susretu imao dvije dobre prilike. Udarac glavom neposredno nakon vodećeg gola Atletica bio je jako blizu gola domaćih, a ni kasniji šut nakon asistencije Neymara nije bio puno precizniji.

Precizna mjerenja koja se koriste za utakmice Lige šampiona pokazala su da je najbolji fudbaler Barcelone pretrčao svega 6,4 kilometara, što je tek za 1,6 kilometara više od onoga koliko je na ovoj utakmici pretrčao Pinto, golman Barcelone.

Vrijedi reći da je duplo više od Messija pretrčao Koke, strijelac pobjedničkog gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije