"Messi može ići 1. januara"
Foto: EPA

Augusti Benedicto tvrdi

"Messi može ići 1. januara"

M. Šljivak

"Lionel Messi može ići iz Barcelone 1. januara 2018. godine"...

Barem tako tvrdi nekadašnji kandidat za predsjednika Barcelone Augusti Benedicto. On je uvjeren kako Messi neće ostati u Barceloni i da je novi ugovor samo usmeno dogovoren i da ništa nema zvanično na papiru.

"Oslobodili su Messija ugovora. Najvažniji fudbaler im još nije potpisao ugovor. Ovo je zabrinjavajuće i situacija može da bude mnogo gora nego kod Neymara, jer Messi  može ići 1. januara", rekao je Benedicto.

On tvrdi kako rukovodstvo kluba nema pravi cilj prema kojem teži.

"Messi je uvijek želio dobru ekipu oko sebe. Moj osjećaj je da rukovodstvo ne zna šta želi na tržištu. Pa, ako Seri dođe, imaćemo 11 veznjaka. Izgubili smo Neymara, a doveli Paulinha. Predsjednik Bartomeu tvrdi da je Messi potpisao ugovor u junu, ali sve vodi ka tome da nije i da očigledno ima određene sumnje", istakao je Benedicto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U posljednje vrijeme Argentinac se povezuje s prelaskom u Manchester City. Navodno su Građani spremni da isplate 300 miliona eura za Messija, čime bi on srušio Neymarov rekord najvećeg transfera ikad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi