Messi na Kipru ispisao povijest, prvijenac Suareza
Foto: EPA

Liga prvaka, grupa F

Messi na Kipru ispisao povijest, prvijenac Suareza

M. Šljivak

Barcelona je u susretu 5. kola grupe F Lige prvaka lagano savladala kiparski APOEL s 4:0, a ovaj susret je ušao u povijest najjačeg klupskog takmičenja u Evropi.

Lionel Messi je od večeras najbolji strijelac u historiji Lige prvaka. Argentinac je pretekao legendarnog Raula Gonzalesa, a Kipar je bio sretan i Luisu Suarezu, koji je postigao prvijenac u dresu katalonskog giganta.

Ipak, krenimo redom. Držao je APOEL nulu sve do 27. minute susreta. Tada se ukazao Luis Suarez koji je spektakularnim golom donio vodstvo Barceloni od 1:0.

Historija Lige prvaka je ispisana u 38. minuti. Lionel Messi je iskoristio dodavanje Rafinhe, te je pogodio za 2:0. Ovo je Argentincu bio 72. gol u Ligi prvaka i postao je najbolji strijelac svih vremena.

Rezultatom 2:0 se otišlo na odmor, a Messi je broj golova podebljao u 58. minuti. Sjajno je pogodio za prednost Barce od 3:0. Svojim hat-trickom je u finišu utakmice pogodio za konačnih 4:0.

Drugi meč ove grupe igrao se u Parizu gdje je domaći PSG savladao Ajax s 3:1.

PSG je do vodstva stigao nakon nešto više od pola sata igre. Cavani je zatresao mrežu Ajaxa za prednost od 1:0, da za goste zabio Davy Klaassen u 67. minuti susreta.

Ipak, do kraja su Zlatan Ibrahimović i još jednom Cavani postavili konačnih 3:1.

Liga prvaka, grupa F:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

APOEL - Barcelona 0:4 (Suarez 27', Messi 38', 56', 89')
PSG - Ajax 3:1 (Cavani 33', 83', Ibrahimović 79' / Klaassen 67')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.