"Messi nam daje solucije"
Foto:EPA

Može li Barcelona bez Messija?

"Messi nam daje solucije"

S. Bošković

Luis Enrique, trener Barcelone, smatra da povreda Lionela Messija neće utjecati na način igre Barcelone.

Messi će sa terena izbivati dva mjesta, a povrijedio se jučer u 10. minuti na susretu šestog kola La Lige između Barcelone i Las Palmasa (2:1), ali Enrique smatra da je njegov tim dovoljno kvalitetan da nadoknadi izostanak najboljeg igrača svijeta.

"Nećemo igrati drugačije nego što igramo sa Messijem. On je stvarao prostor na terenu i davao nam solucije, ali mi to moramo nastaviti činiti bez njega. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača", rekao je Enrique, te dodao:

"Kad god je ozljeda tim je taj koji mora reagirati. Ne volim kad jedan igrač nosi momčad. Ovo je test za nas koji moramo proći. Prihvaćamo izazov (igranja bez Messija) i moramo učiniti sve da popravimo našu igri. Sve je u našim rukama".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Stičete iskustvo iz ovakvih situacija, a ne kad ide sve glatko. Ozljede su najgora stvar u fudbalu i svi znamo koliko je Messi bitan.", istekao je na kraju Enrique.

Napominjemo, Messi će van terena izbivati dva mjeseca, te bi se trebao vratiti pred El Classico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti