Messi našao savršenu zamjenu za Rakitića
Foto: EPA

Messi našao savršenu zamjenu za Rakitića

E. Škorić

Veznom redu Barcelone uskoro će trebati osvježenje i Lionel Messi to najbolje zna.

Andres Iniesta ima 33, a Ivan Rakitić 29 godina i njima treba neko mlađi u veznom redu. Nekoliko je igrača koji bi se mogli uklopiti u Barcelonin stil igre i koji se smatraju nasljednikom Rakitića.

Spominjao se Nijemac Leon Goretzkaiz Schalkea, no španski Don Balon tvrdi da autoritativni Messi ima drugačije zamisli i da vjeruje kako bi Dele Alli bio idealan izbor.

Svima je dobro poznat engleski reprezentativac koji igra ključnu ulogu u Tottenhamu. Ima samo 21 godinu, usmjeren je prema naprijed, sličan je profil igrača kao Rakitić i savršeno bi ga zamijenio, smatraju u spomenutom listu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegovo potpisivanje ne bi bilo lako, no sigurno da bi bio ozbiljan udarac za Real Madrid, koji ima veliku želju da ga kupi. Barca ima  velika očekivanja od narednog ljetnog prelaznog roka, a pored Allija tu su Philippe Coutinho (Liverpool) i Antoine Griezmann (Atletico Madrid).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi