Messi nastavlja rušiti rekorde: Prvi igrač s 350 golova
Foto: EPA

Veliko dostignuće za Argentinca

Messi nastavlja rušiti rekorde: Prvi igrač s 350 golova

Barcelona je uspjela upisati gostujuću pobjedu protiv Alavesa. Katalonci su slavili rezultatom 2:0, a strijelac oba gola je bio Lionel Messi.

Iako je promašio jedanaesterac u 39. minuti, Messi se u drugom vremenu potpuno iskupio postigavši dva gola.

Argentinac je do prvog pogotka došao u 55. minuti, dok je drugi postigao u 66. minuti. Osim što je predvodio svoju Barcelonu do pobjede, Messi je danas došao do zaista impresivnog jubileja. On je, naime, došao do 350. gola u La Ligi, te je prvi igrač kojem je to pošlo za rukom. 

Uz to što je postao prvi igrač koji je u La Ligi postigao 350 golova, Messi je postao tek drugi fudbaler koji uspio postići 350 i više golova za jedan klub, kada su u pitanju lige petice. Jedini kojem je to pošlo za rukom osim Messija, je legendarni Gerd Muller.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi