Messi: Ne želim se natjecati s Ronaldom

Messi: Ne želim se natjecati s Ronaldom

E. Škorić

Argentinca Lionela Messija ne zanima poređenje s Cristiano Ronaldom niti s bilo kojim drugim igračem.

Godinama se Messi i Ronaldo trkaju za najboljeg na svijetu. Prošle je godine Portugalac proglašen najboljim igračem na svijetu, ali je prethodnih sezona Messi dominirao. 

Međutim, napadač Barcelone ne želi da se previše zamara Ronaldom i drugim igračima.

“Natjecanje s Cristianom? Ne osjećam se kao da se natječem s njim ili s nekim drugim igračem. Ne radi se o pojedinačnim nagradama, želim samo da pomognem svom klubu”, kazao je Messi, kojeg se poredi s velikanima kao što su njegov zemljak Diego Maradona ili Brazilac Pele.

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Ne razmišljam o tome gdje pripadam u nogometnoj povijesti. Želim biti sve bolji i osvajati trofeje sa svojim timom”, istakao je Messi.

Osvrnuo se na Barcelonu i uspješan početak sezone u Primeri. “Ovog ljeta smo doveli velike igrače, koji su se brzo prilagodili na Barcu. Imamo sjajnu momčad”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.