Messi: Nema boljeg osjećaja od osvajanja trofeja sa ekipom

Sjajni Argentinac

Messi: Nema boljeg osjećaja od osvajanja trofeja sa ekipom

Leo Messi je i ove sezone blistao u dresu Barcelone, za koju je postigao 58 golova na 56 utakmica.

Od početka njegove ere u Barceloni pa sve do danas, katalonski klub se naosvajao trofeja i preskočio Real Madrid na listi najtrofejnijih španskih klubova.

"Ja igram fudbal zbog osvajanja trofeja, a rekordi me ne interesuje previše. Svaki igrač na mojoj poziciji želi da postiže golove, pa tako i ja. Ipak, trofeji su iznad svega i nema boljeg osjećaja od toga", rekao je Messi i dodao:

"Sretan sam što mogu da igram i na krilu i na sredini. Želim ovako nastaviti. Mnogi igrači koji su se oslanjali na svoju eksplozivnost i brzinu su mijenjanjem pozicija na terenu produžili svoju karijeru. To je i za mene jedna od opcija".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je na kraju pohvalio i svoja dva saigrača iz napada Barcelone, s kojim je u ovoj sezoni pravio dar-mar.

"Suarez i Neymar su vrhunski igrači. Zajedno smo tek jednu sezonu i mislim da možemo još mnogo napredovati. Neymaru sam rekao da može biti najbolji na svijetu, a Suarez ima nevjerovatnu viziju, kretanje i instikt".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.