Messi nije među tri najbolja, Ronalda ni na mapi

Ko su najbolji igrači Primere svih vremena?

Messi nije među tri najbolja, Ronalda ni na mapi

O. Lekić

Španski institut za fudbalsku historiju i statitstiku izabrao je najbolje igrače Primere svih vremena, a među trojicom najboljih nema Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Pomenuti institut je dugo vremena vršio istraživanje po uzoru na košarkašku valorizaciju. U istraživanju su vrijednovali individualni učinak igrača, a između ostalog vodili su računa o broju postignutih golova, nastupa, minuta provedenih na terenu. Čak su izračunali i broj cvenih kartona i autogolova i ovi statistički parametri su donosili negativne bodove.

Na osnovu takvog istraživanja najbolji igrač Primere svih vremena je legendarni ofanzivac Reala, Raul Gonzalez, na drugom mjestu je legenda Barcelone Cesar Rodriguez koji je dres ovog kluba nosio sredinom prošlog stoljeća, a treći je Telmo Zarra, legendarni napadač Athletic Bilbaa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lionel Messi je najbolje plasiran od aktivnih igrtača i nalazi se na četvrtom mjestu, dok je Ronaldo zauzeo 23. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi