Messi ostvario ono što niko prije njega nije uspio

Novi rekord Argentinca

Messi ostvario ono što niko prije njega nije uspio

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su na krilima Lionela Messija savladali Valenciju sa 4:2 u meču 28. kola španske La Lige.

Messi je sinoć na Nou Campu postigao dva gola u važnoj pobjedi Barcelone, te je nastavio svoj sjajan niz koji već traje osam godina zaredom. Argentincu je pošlo za nogom da već osam godina zaredom postiže više od 40 golova u jednoj sezoni.

Fudbaler Barcelone je svoj niz počeo u sezoni 2009/10. kada je postigao 47 golova i od tada nije stao. On je jedini fudbaler koji je uspio da to ostvari, a sa dva gola protiv Valencije ove sezone došao je do cifre od 41. gola. 

Veoma lako je da Messi postigne više od 50 golova u ovoj sezoni jer do kraja ima još dosta utakmica. Njegov rekord je iz rezone 2011/12. kada je uspio postići nevjerovatna 73 gola u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi