Messi postigao 500. gol za Barcu uz novi srušeni rekord
Foto: EPA

Prešao Di Stefana po broju golova u El Clasicu

Messi postigao 500. gol za Barcu uz novi srušeni rekord

M. Šljivak

Lionel Messi došao je večeras do 500. gola u dresu Barcelone.

Argentinski velemajstor je s dva gola vodio Katalonce do pobjede u El Clasicu protiv Real Madrida (3:2), a gol u sudijskoj nadoknadi za pobjedu mu je bio ukupno 500. za Barcu.

Messi (29), postigao je ukupno 343 gola u prvenstvu Španije, 94 je postigao u Ligi prvaka, 43 u Kupu Kralja, 12 u španskom Superkupu, pet na Svjetskom klupskom prvenstvu i tri u evropskom Superkupu.

Nije ovo jedini rekord kojeg je Messi večeras ostvario. S dva gola je postao najbolji strijelac u povijesti El Clasica u La Ligi. Postigao je ukupno 16 golova, te je prošao Alfreda Di Stefana koji je ostao na 14.

Pobjedom nad Realom Barca je ponovo preuzela vrh tabele sa istim brojem bodova kao i veliki rival, ali i koji ima i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi