Messi prošlog ljeta bio na korak od odlaska iz Barce

Pregovarao sa Manchester Cityjem

Messi prošlog ljeta bio na korak od odlaska iz Barce

E. Čaušević

Jedan od najboljih igrača svijeta Lionel Messi nedavno je produžio ugovor s Barcelonom.

Messijev ugovor s Barcom isticao je na kraju naredne sezone, a saga oko potpisivanja novog je trajala više od pola godine. Prošle godine se spekulisalo da će Messi napustiti Barcelonu, ali je argentinski fudbaler na kraju odlučio da ostane u klubu u kojem je počeo svoju karijeru.

Ipak, španski mediji prenose da je Messi prošlog ljeta zaista bio bilizu odlaska sa Nou Campa. Veliki interes za njega je pokazao Manchester City, odnosno Pep Guardiola koji je tek tada stigao na Etihad. Navodno, Messi je u nekoliko navrata razgovarao sa Guardiolom oko prelaska u City.

Kako piše katalonski Sport Messi se u Londonu sastao s čelnicima Manchester Cityja koji su bili sigurni da će ovaj igrač doći na Etihad. Međutim, kada se očekivalo da se ovaj dogovor ozvaniči Messi se predomislio i odlučio je da ostane u Barceloni.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi