"Messi u Barci i Messi u Argentini su dva različita igrača"

Pele kritikovao Argentinca

"Messi u Barci i Messi u Argentini su dva različita igrača"

Ponajbolji fudbaler svih vremena Pele je ponovo kritikovao Messija uoči Copa Americe, takmičenja koje održava ovog ljeta.

"Argentina jeste jedan od favorita za osvajanje Copa Americe, ali Messi mora biti na nivou. Kada je u Barceloni, s ekipom koju dobro poznaje, on je igračina. Ali Messi u dresu Argentine nije isti igrač", rekao je Pele i dodao:

"Drugačiji je stil igre. Argentinska reprezentacija nije organizovana na isti način kao Barcelona. Slična stvar je i s Neymarom u Brazilu".

Pele se u razgovoru za FIFA-u nije usudio prognozirati osvajača ovog takmičenja.

"U današnje vrijeme su poznatiji pojedinci od reprezentacija. Zato će ovo biti Copa zvijezda, u to nema sumnje. Pobjednika je jako teško prognozirati jer su ekipe izuzetno izjednačene", rekao je legendarni Brazilac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.