"Messi uvijek razmišlja o timu, a Ronaldo je sebičan"
Foto: EPA

Ukrajinski defanzivac o velikom rivalstvu

"Messi uvijek razmišlja o timu, a Ronaldo je sebičan"

M. Šljivak

Već godinama u svijetu fudbala se vodi polemika o tome ko je bolji fudbaler, Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo.

Naravno, svako ko pokloni glas nekom od njih ima svoje razloge i svoj stav, ali su ipak posebna priča fudbaleri koji su nekada igrali sa Messijem ili Ronaldo.

Rivalitet Barcelona i Real Madrida se vidi i na tom bolju. Za većinu bivših igrača katalonskog velikana bolji je Messi, dok je Ronaldo u prednosti kod nekadašnjih fudbalera Kraljeva.

Ukrajinski defanzivac Dmitrij Čigrinski jedan je od onih koji su komentarisali Messija i Ronalda, a za njega je bez sumnje Argentinac bolji.

"Ronaldo je dobar strijelac, ali ne i najbolji fudbaler svijeta, jer je sebičan. Messi je potpuno drugačiji i uvijek razmišlja o timu", rekao je Čigrinski za španske medije.

Ovaj 30-godišnji defanzivac trenutno je član atinskog AEKA, ali je u sezoni 2009/2010 igrao za Barcu. Stigao je tada za 25 miliona eura kao veliko pojačanje iz Shakhtara, ali se na Nou Campu nije snašao i samo godinu dana kasnije se vratio u tim iz Donetska.

Međutim, iz Barcelone je ponio lijepe uspomene, iako je nastupio u samo 14 utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Barcelona je potpuno drugačiji svijet. Bio sam zapanjen na kojem nivou su moji saigrači Messi i Ibrahimović. To je nešto nevjerovatno. Ja se tamo nisam mogao nositi sa pritiskom. Trebalo mi je više vremena da se prilagodim, ali u tome nisam uspio", rekao je ovaj fudbaler.

Čigrinski je ove sezone stub odbrane AEK-a, dok je u karijeri pored Barce i Shakhtara igrao još za Dnipro i Metalurg iz Zaporožja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi