Messi uzvratio Ronaldu, Barca vlada Katalonijom
Foto: EPA

Espanyol ponižen na Nou Campu

Messi uzvratio Ronaldu, Barca vlada Katalonijom

E. Škorić

Nogometaši Barcelone s lakoćom su savladali Espanyol (5:1) u katalonskom derbiju u sklopu 14. kola španske Primere.

Barca je na svom Nou Campuu upisala novu pobjedu i vratila se na dva boda zaostatka za vodećim Real Madridom.

Međutim, nisu domaći dobro otvorili današnji meč. Dominirali su izabranici Luisa Enriquea, imali ogroman posjed lopte, ali je Sergio Garcia u 13. minuti nakon soloprodora postigao gol za 0:1.

Lionel Messi je u 30. minuti dobro izveo slobodnjak, ali je prečka bila saveznik plavo-bijelih. Do kraja prvog dijela Barca se uspjela vratiti. U samoj završnici prvih 45 minuta Messi postiže lijep gol,

U petoj minuti nastavka Messi je udarcem sa 18 metara donio Barci prvo vodstvo na utakmici. Tri minute kasnije, Gerard Pique je nakon ubačaja iz kornera glavom loptu poslao u mrežu gradskog rivala za 3:1.

Do kraja utakmice gosti su bili u potpunosti razbijeni. Jordi Alba centrira u 77. minuti, a Pedro bez problema postiže pogodak. Pet minuta kasnije, nakon sjajne akcije Messi postiže svoj treći gol.

Barcelona je demolirala Espanyol i nastavila s dobrim igrama, a Messi nastavlja da uzvraća Cristianu Ronaldu, koji je jučer protiv Celte postigao hat-trick.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 14. kolo:
Barcelona - Espanyol 5:1 (Messi 45, 50, 81, Pique 53, Pedro 77/ Garcia 13)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.