Messiju nova nagrada
FOTO: EPA

Proglašen za najboljeg igrača mjeseca januara

Messiju nova nagrada

A. Beganović

Najbolji svjetski fudbaler Lionel Messi proglašen je za najboljeg igrača Primere u mjesecu januaru.

Messi je u januaru u Primeri postigao čak šest pogodaka. Tri je "zabio" Granadi, a po jedan Atletico Madridu, Athleticu i Malagi, pa je sasvim zasluženo stigao do nove nagrade.

Za trenera mjeseca proglašen je šef stručnog štaba Seville, Unai Emery. U četiri odigrana susreta u januaru Sevilla je osvojila deset bodova, te je tako povećala svoje šanse za plasman u neko od evropskih takmičenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla je u januaru savladala Granadu, Athletic, Levante i Malagu, dok je uspjela ostati neporažena na gostovanju kod Atletico Madrida (0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi