Messiju plaćali 200.000 dolara za svaki prijateljski meč?

Optužbe na račun Argentinca

Messiju plaćali 200.000 dolara za svaki prijateljski meč?

E. Škorić

Organizacija prijateljskih nogometnih utakmica postala je pravi izvor zarade za mnoge.

Alejandro Burzaco je argentinski poduzetnik i bivši direktor organizacije koja se bavila dogovaranjem prijateljskih utakmica, a za kojim je Interpol izdao potjernicu u maju 2015. godine zbog optužbi za mito. 

On se sada okomio na Lionela Messija, te zvijezdu Barcelone optužuje da je uzimala novac za odigravanje prijateljskih utakmica. Tvrdi da je Leo tražio posebne iznose za svaki nastup u takvim mečevima i uglavnom bi zaradio oko 200.000 dolara.

"Da, plaćali smo Messiju 200.000 američkih dolara za svaku prijateljsku utakmicu u kojoj je igrao", kazao je Burzaco za Gazzettu dello Sport.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prijateljske utakmice uglavnom se dogovaraju u Sjedinjenim Američkim Državama i prava su mora za nogometaše koji ionako imaju puno obaveza prema klubovima, no za malo novca spremni su na sve, a ostaje da se vidi koliko će optužbe Burzaca naštetiti ponajboljem nogometašu svijeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi