Messiju prijeti zatvorska kazna?
Foto:EPA

Optužen za poreznu prevaru

Messiju prijeti zatvorska kazna?

S. Bošković

Jedan od najboljih igrača na svijetu, Lionel Messi, morati će ići na suđenje zbog prevare sa porezom.

Igrač Barcelone zajedno sa svojim ocem, Jorgeom, optužen je zbog izbjegavanja plaćanja poreza u visini od 3.1 milion funti između 2007. i 2009. godine.

Optužbe prema igraču koji je četiri puta osvojio Zlatnu loptu, ranije ove sedmice bile su odbačene jer je tužitelj tvrdio da fudbaler nije znao da krši zakon.

Ipak, sudija koji vodi slučaj, pozvao je Messija na sud nakon što se s državnim advokatom dogovorio da će se Argentinac morati pojaviti na tri različita suđenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dvadesetosmogodišnjak dužan je da se pojavi na suđenju u Vilanovu i La Geltru, te mu prijeti zatvorska kazna od 22 i pol mjeseca ako mu se dokaže krivnja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.