Mesut Ozil donirao sav prihod od Mundijala djeci pojasa Gaze

Pokazao i dokazao svoju ljudskost i veličinu

Mesut Ozil donirao sav prihod od Mundijala djeci pojasa Gaze

Nakon što smo pisali o sjajnom gestu reprezentativaca Argentine koji će novčano pomoći radu jedne bolnice koja zbrinjava osobe oboljele od raka, došli smo do još jedne prelijepe informacije koja je vezana za Mesuta Ozila.

Fudbaler Arsenala i njemačke reprezentacije odlučio se odreći cjelokupne premije za osvajanje Mundijala i donirati isti iznos djeci pojasa Gaze! Riječ je o cifri od 450 hiljada eura koliko će Ozil poslati unesrećenim ljudima kojima ovi dani donose sve same ružne i tragične događaje. Mesut Ozil pokazao je ovim potezom koliko je velik i human čovjek.

Svjetsko prvenstvo daje svoje pobjednike i nakon njegovog završetka, a među njima je sada i Mesut Ozil. Prije njega, narodu Palestine pomogla je i reprezentacija Alžira koja je donirala više od pet miliona eura! 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.