M'gladbach i Brugge slave, Dinamo maksimalan

Konačan rasplet u Evropa ligi

M'gladbach i Brugge slave, Dinamo maksimalan

Stavljena je tačka na i u grupama A, B i E, gdje su otklonjene sve dileme o putnicima u narednu fazu takmičenja.

Najviše razloga za zadovoljstvo imaju Borussia M'gladbach i Club Brugge, koji su pobjedama došli do prvih pozicija u grupama A i B. Borussia je na svom terenu golovima Raffaela i dva puta Hrgote slavila nad Zurichom sa 3:0, dok je Villareal sa 2:0 bio bolji od Apollona na Kipru. Strijelci za Žutu podmornicu bili su Moreno i Vietto.

Kopenhagen je u okviru grupe B poveo sa 1:0 protiv Torina ne sluteći kakav će debakl doživjeti na kraju. Sve je krenulo po zlu kada je nakon pola sata igre Antonsson zaradio direktan crveni karton, a isto se desilo i Jorgensenu deset minuta kasnije. Torino je došao do ubjedljive pobjede od 5:1 koja mu ipak nije bila dovoljna za prvo mjesto jer je Club Brugge kasnim golom Rafaelova slavio protiv Helsinkija i zasjeo na vrh.

U grupi E je sve bilo jasno i prije posljednjeg kola. Dinamo je golom Ionova iz 90. minute slavio na gostovanju kod PSV-a i tako takmičenje u grupi završio sam maksimalnih 18 bodova, dok su Panathinaikos i Estoril remizirali u Atini a bilo je 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.