Midtjylland posramio Van der Vaarta
EPA

Prebačen u drugi tim

Midtjylland posramio Van der Vaarta

Transfer u danski Midtjylland za Rafaela van der Vaarta ispostavio se kao pogrešan potez u karijeri. 

Iako je najavljen kao veliko pojačanje, godinu dana kasnije za Holanđanina nema mjesta u timu Midtjyllanda i odlukom klupskog rukovodstva je prekomandovan u - drugi tim. To je potvrdio i predsjednik ovog kluba Claus Steinlein. 

"Imao je problema sa povredama, a nakon što je postao otac ne ide 'punim gasom' na treningu, pa je trener procijenio da je ovaj potez prijeko potreban", kazao je Steinlein, a nije dugo trebalo čekalo da se oglasi i sam Van der Vaart. 

"Dajem sve od sebe, ali čini se da to nije dovoljno. Ne razumijem ovu odluku jer radim svoj posao." 

Van der Vaartu ugovor sa Dancima važi do sljedećeg ljeta, a Midtjylland ga je spreman pustiti ukoliko dođe adekvatna ponuda. 

Holanđanin je, podsjećamo, u Midtjylland stigao prošlog ljeta iz Betisa. U svojoj bogatoj karijeri još je igrao za Ajax, HSV, Real, Tottenham. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti