Mihajlović: Možemo svakoga pobijediti

Milan nadigrao Sampdoriju

Mihajlović: Možemo svakoga pobijediti

Fudbaleri Milana sinoć su nadigrali Sampdoriju u okviru 14. kola italijanske Serie A, a konačan rezultat susreta odigranog na San Siru glasio je 4:1. 

Prelazak na formaciju 4-4-2 za Sinišu Mihajlovića se ispostavio kao pravi potez. Trener Milana je nakon utakmice izjavio da njegovi izabranici sa pristupom kao protiv Sampdorije mogu pobijediti svakoga. 

"Zadovoljan sam, pošto smo uradili sve kako treba. Šteta je samo što smo kasno primili takav gol, ali mogli smo da postignemo i peti. Ako nastavimo sa ovakvom igrom, možemo da pobijedimo svakoga. Promijenili smo sistem jer imamo trojicu napadača koji su u formi. Zbog toga možemo da imamo više igrača u napadu", kazao je Mihajlović. 

Milan je prije Sampdorije posljednji put četiri gola postigao na utakmici protiv Parme u septembru 2014. godine. 

"Cilj nam je da pobijedimo na svim preostalim utakmicama do božićne pauze. Uvjeren sam da ćemo biti još bolji u drugom dijelu sezone, posebno jer najbolje dočekujemo na svom terenu", dodao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sinoćnjim trijumfom Milan je zauzeo petu poziciju na tabeli.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.