Milan protiv Škendije testira novu formaciju
Foto: EPA

Vicenzo Montella uvodi promjene u taktici

Milan protiv Škendije testira novu formaciju

Milan će sutra odigrati revanš susret play-offa za Ligu Evrope protiv makedonske Škendije, a očekuje se da će trener Rossonera na ovoj utakmici isprobati novu formaciju.

Naime, Milan je u prvoj utakmici na San Siru slavio s ubjedljivih 6:0, pa će trener ove ekipe, Vicenzo Montella, u revanšu imati prostora da isproba neke nove taktičke zamisli.

Milan bi sutra na teren trebao istrčati u formaciji 3-5-2, u odnosu na formaciju 4-3-3 u kojoj su do sada igrali Rossoneri.

Najveći razlog za promjenu formacije jeste dolazak Bonuccija iz Juventusa, pa bi sutra "novu" zadnju liniju Milana trebali činiti oporavljeni Alessio Romagnoli, Bonucci i Cristian Zapata.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Očekuje se da će tokom sezone Montella pokušati i s nekoliko promjena u veznom redu, ali bi na sutrašnjoj utakmici priliku za igru trebali dobiti mlađi igrači poput Niccola Zanellata i Manuela Locatellija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi