Milan razbio Bayern u prijateljskom okršaju

Rossoneri slavili sa 4:0

Milan razbio Bayern u prijateljskom okršaju

E. Čaušević

Fudbaleri Milana danas su ubjedljivo savladali Bayern sa 4:0 u prijateljskoj utakmici.

Milan i Bayern se za novu sezonu pripremaju u Kini, a u okviru ove turneje danas su odigrali prijateljsku utakmicu. Iako su Rossoneri igrali u kombinovanom sastavu uspjeli su prirediti iznenađenje i ubjedljivo savladati Bavarce sa 4:0. Sve golove na ovom meču vidjeli smo u prvom poluvremenu u kojem je Milan zaista blistao.

Rossoneri su do vodstva stigli u 14. minuti utakmice kada je nakon asistencije Rodrigueza mrežu Bayerna zatresao Kessie. Samo desetak minuta kasnije Milan je udvostručio svoju prednost. Rodriguez je odlično centrirao iz prekida, a najviši u kaznenom prostoru njemačkog tima bio je Cutrone za 2:0.

Najljepši detalj današnje utakmice desio se u 43. minuti utakmice kada su igrači Milana odigrali fantastičnu akciju. Ovaj put asistenciju je upisao Bonaventura, a lakši dio posla pripao je Cutroneu koji je svojim drugim golom povisio 3:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je imao nekoliko sjajnih prilika da smanji prednost Milana, ali su igrači njemačkog kluba previše komplikovali u završnici akcija. Konačnih 4:0 postavio je Calhanoglu u samoj završnici utakmice. Milan je ovom pobjedom pokazao da se nakon nekoliko sezona konačno stvara tim koji bi mogao daleko dogurati, ali još je rano za neke zaključke.




Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi