Milanič o uspjehu Maribora: Čudo...
EPA

Trener slovenačkog tima

Milanič o uspjehu Maribora: Čudo...

Slovenački Maribor još jednom je napravio čudo i plasirao se u grupnu fazu Lige prvaka. 

Viole su u play-offu, odnosno u posljednjoj prepreci, savladale Hapoel Beer Shevu (1:0), a plasman u Ligu prvaka trener ovog kluba Darko Milanič smatra čudom s obzirom na okolnosti. 

"Naš optimizam nije išao do Lige prvaka. Cilj nam je bio da ostavimo dobar utisak u Evropi, jer smo ekipu drastično promijenili. Stariji i sikusni igrači, koji su bili motor tima, otišli su, pa smo se odlučili da podmladimo ekipu i damo šansu mnogima koji nisu igrali tako jake utakmice, i to u Evropi", kazao je Milanič za Novosti. 

Cilj Maribora je prezimiti u Evropi.

"To bi bio uspjeh vrijedan pažnje. Priznajem, nisam od početka bio toliko hrabar, jer, ponoviću, imali smo mnogo mladih igrača koji nisu osjetili žar najjačih utakmica. Ali, iz meča u meč smo rasli, i ono što se dogodilo ravno je čudu. Moram da kažem da smo znali da se dobro spremimo za Evropu, a tu ne mislim samo na stručni štab već na čitav klub", smatra Milanič. 

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Milanič je sa Mariborom dosad osvojio četiri šampionska naslova i tri nacionalna Kupa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi