Milanu samo bod na gostovanju kod Empolija

21. kolo italijanske Serije A

Milanu samo bod na gostovanju kod Empolija

E. Čaušević

Fudbaleri Milana remizirali su večeras na gostovanju protiv Empolija (2:2) u okviru 21. kola italijanske Serije A.

Rossoneri su večeras u dva navrata imali vodstvo protiv Empolija, ali nisu uspjeli da sačuvaju svoju mrežu i stignu do tri boda. Milan je do vodstva stigao u osmoj minuti kada je na asistenciju Antonellija mrežu Empolija zatresao Carlos Bacca. Treba reći da je Bacca bio u očiglednoj ofsajd poziciji.

Ipak, Empoli je nakon primljenog gola preuzeo incijativu utakmice, a to im se isplatilo u 32. minuti kada je Zielinski izjednačio na 1:1. Asistenciju je upisao sjajni Saponara.

Na samom početku drugog dijela utakmice Milan je ponovo poveo. Jedan odbrambeni igrač Empolija napucao je loptom u glavu Nianga, a lopta se odbila do Bonaventure koji je pogodio za 2:1. Nakon postignutog gola Milan se ponovo povukao, a Empoliju nije dugo trebalo da to kazni.

U 62. minuti utakmice na 2:2 izjednačio veteran Massimo Maccarone. Do kraja utakmice Siniša Mihajlović je pokušao s nekoliko izmjena da promijeni ritam utakmice, ali mu to nije uspjelo. Potencijalni bh. reprezentativac Rade Krunić odigrao je posljednjih pet minuta u dresu Empolija.

Milan je šesti na tabeli Serije A sa 33 boda, dok je Empoli osmi sa jednom bodom manje.

Seria A, 21. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Empoli - Milan 2:2


Milan golom iz ofsajda dosao do vodstva protiv... by ss_video
Milan vs Empoli 1-1 by ss_video
Empoli vs Milan 1:2 by ss_video
Empoli vs Milan 2-2 by ss_video
Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi