Milanu treba napadač i Džeko se nameće kao pravi izbor
Foto: EPA

Nakon što je Morata odbio Rossonere

Milanu treba napadač i Džeko se nameće kao pravi izbor

E. Škorić

AC Milan treba napadača i bh. reprezentativac Edin Džeko trenutno je jedna od želja Rossonera.

Samo što se završila sezona, Džeko je postao predmet špekulacija, a najnovije su ga selile u St. Petersburg, gdje bi navodno trebao zaigrati za Zenit, kod bivšeg trenera Roberta Mancinija.

Međutim, Džeko je odbio Zenit, želi da ostane u Romi i navodno je čelnicima kluba poručio da ne razmišlja o promjeni sredine, mada nije isključeno da se to desi ukoliko dođe prava ponuda.

Stoga nije isključena mogućnost da Džeko zaigra u Milanu, klubu za koji odmalena navija i koji sada očajnički treba napadača, nakon što je Alvaro Morata odlučio da je za njega najbolje da ostane u Real Madridu.

"Mian? Ne hvala, ostajem u Madridu", poručio je Morata, a nakon tih njegovih riječi Rososneri su krenuli u dovođenje novog napadača. 

Milanov dugo zadužen za transfere Marco Fassone i Massimiliano Mirabelli pokušat će ponovo da uvejre Moratu, ali ako ne uspiju, okrenut će se Džeki, pišu mediji u Italiji.

Džeko je prvi strijelac Serije A u prošloj sezoni sa 29 pogodaka, odigrao je možda i najbolju sezonu u karijeri i s 31 godinom sigurn da može ponuditi još mnogo. Njemu se za sada ne ide iz Rome, ali ni u kojem slučaju ne treba otpisati Rossonere. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Možda bi ostvarenje Džekinog sna bilo upravo da zaigra u timu u kojem je nekoć igrao i njegov idol Andrij Ševčenko.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi