Mile Svilar obara rekord: Najmlađi golman u Ligi prvaka
Foto: EPA

Mladi čuvar mreže uvršten u prvi 11 Benfice

Mile Svilar obara rekord: Najmlađi golman u Ligi prvaka

Mile Svilar će večeras postati najmlađi golman ikada koji je odigrao jednu utakmicu Lige prvaka. Naime, ovaj talentovatni čuvar mreže Benfice će početi večerašnji susret protiv Manchester Uniteda.

Svilar je ovog ljeta stigao u Benficu iz Anderlechta, a mnogi evropski mediji su ga već proglasili novim Courtoisom.

Mladi Mile Svilar će večeras oboriti rekord Ikera Casillasa, koji je svoj debi u Ligi prvaka imao sa 18 godina, tri mjeseca i 26 dana starosti, dok će golman Benfice prvu utakmicu Lige prvaka odigrati sa 18 godina, jednim mjesecom i 22 dana starosti.

Inače, otac Mileta Svilara je Ratko Svilar, nekadašnji reprezentativni golman bivše Jugoslavije, te dugogodišnji čuvar mreže Vojvodine i Antwerpa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Foto: Instagram/BleacherReport

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi