Miličević dobio "korpu" od selektora Švicarske

U igri BiH ili Srbija?

Miličević dobio "korpu" od selektora Švicarske

Danijel Miličević (30) iz Genta se pomirio s činjenicom da neće dobiti poziv u reprezentaciju Švicarske. 

Selektor švicarske reprezentacije Vladimir Petković ovom krilnom fudbaleru je jasno dao do znanja da nije u njegovim planovima, a razlog za to leži u velikoj konkurenciji u timu. Miličević ne krije da je razočaran. 

"Situacija je sada jasna. Trudio sam se i nadao da će Petković obratiti pažnju na mene, pogotovo nakon nastupa u Ligi prvaka. U svakom slučaju Petković je bio iskren prema meni i jasno mi je kazao da nema mjesta za mene. Ja razumijem to, ali sam razočaran", kazao je Miličević za švicarske medije.

Miličević, koji također ima pasoše BiH i Srbije, razmislit će dodatno o svojoj reprezentativnoj budućnosti. Ponuda ne nedostaje.

"U narednim sedmicama ću odlučiti šta ću dalje. Spominju se BiH i Srbija, ali ljudi iz NSBiH su dosad pokazali veći interes i nakon što analiziram cijelu situaciju donijet ću odluku. Nije mi cilj odigrati samo jednu utakmicu za neku reprezentaciju", jasan je iskusni Miličević koji je za kraj prokomentarisao produženje ugovora sa Gentom. 

"Mislim da je klub želio da me nagradi za dostignuća u protekloj sezoni, a posebno u posljednjih nekoliko mjeseci. Sretan sam u Gentu", dodao je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Miličević je prije dolaska u Gent nosio dresove Charleroia, Eupena, Yverdon-Sporta i Lugana. Prošao je također sve omladinske selekcije Švicarske.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi