Miličević: Možemo pomrsiti račune Anderlechtu i Club Bruggeu

Veznjak Genta za SportSport.ba

Miličević: Možemo pomrsiti račune Anderlechtu i Club Bruggeu

D. Kurbegović
Teme:

Belgijska Jupiler liga kada je u pitanju regularni dio prvenstva polako ulazi u završnicu. Poznato je da se u Belgiji igra Liga za prvaka, gdje se prvih šest ekipa bori za mjesta u Evropi.

Ove sezone je veoma neizvjesna situacija glede prvaka države jer je u konkurenciji čak pet klubova, a razlika između prvoplasiranog Cluba Bruggea i petoplasiranog Standarda je samo pet bodova. 

Ekipa Genta ove sezone igra sjajno, a u posljednjem kolu su pobjedili lidera Club Brugge rezultatom 2:1,jedan od najboljih pojedinaca i asistent kod prvog gola bio je 29-godišnji veznjak Danijel Miličević. Ovaj igrač vuče korijene iz Ugljevika, a rođen je u Bellizoni, te pored Švicarskog ima i pasoš Bosne i Hercergovine. U ovoj sezoni je u 20 nastupa za Gent zabio šest golova uz pet asistencija, po čemu je jedan od najkorisnijih veznih igrača Jupiler lige.

Sa ovim sjajnim veznjakom razgovarali smo tekućoj sezoni, saigraćima iz Bosne i Hercegovine, te ličnim ambicijama u narednom periodu.

"Igramo odlično ove sezone, pobjeda protiv lidera u prošlom kolu pokazala je da možemo pomrsiti račune vodećim ekipama. Moram istaći da je liga dosta izjednačena, velika je borba kako na vrhu, tako i na dnu tabele. Mislim da je Belgijska liga svake godine sve bolja i bolja, a stadioni su dupke puni što dovoljno govori koliko napreduje nogomet u ovoj zemlji, koja ima vrhunsku reprezentaciju. Gent je jedan od najboljih klubova u Belgiji i idealan je za razvoj nogometaša, stadion je uvijek pun i milina je igrati za ovaj klub", ističe bivši igrač Lugana, Eupena i Charleroia.

Za Gent nastupaju i dvojica mladih reprezentativaca BiH Haris Hajradinović i Nermin Zolotić.

"To su odlični momci i igrači, Hajradinović je na putu da postane standardan igrač, dok se Zolotić pokušava izboriti za minutažu. Velika je konkurencija u ekipi, te nije jednostavno izboriti mjesto u postavi. Ja vjerujem da će njih dvojica u narednom periodu biti udarna igla ovog kluba jer su izuzetno mladi i nadareni nogometaši, da nisu sigurno ih Gent ne bi angažovao jer se ovdje dosta vodi računa o skautingu igrača koji trebaju doći u klub. Ostao sam u dobrim odnosima sa Ervinom Zukanovićem s kojim sam dijelio svlačionicu, on će sigurno ubrzo igrati u nekom od najboljih klubova u Italiji", kaže Miličević.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Miličević drugu sezonu već igra sjajno, a u prošlosti je nosio dres svih omladinskih selekcija Švicarske, te djelio svlačionicu sa Rakitićem, Kuzmanovićem, Zieglerom, koji sad igraju u najvećim klubovima u Evropi.

"Odigrao sam 14 utakmica za mladu reprezentaciju Švicarske bila su to dobra vremena i sjajna generacija, koja sada igra za druge države i velike klubove u Evropi. Ja imam državljanstvo Švicarske, ali i pasoš Bosne i Hercegovine koji mi je istekao, te ga namjeravam produžiti ubrzo. Čuo sam da je moje ime u notesu selektora Mehmeda Baždarevića, ali me niko osim novinara iz Bosne i Hercegovine još nije kontaktirao. Ako dobijem poziv, svakako da ću se odazvati, to je sve što mogu kazati, moja najbolja preporuka može biti samo igra na terenu u dresu Genta", kazao je za SportSport.ba Danijel Miličević veznjak trećeplasiranje ekipe u Belgiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti