Milićević strijelac za Gent, Šahtar slavio protiv Konyaspora

Igrao veliki broj bh. fudbalera

Milićević strijelac za Gent, Šahtar slavio protiv Konyaspora

Večeras su odigrane i prve utakmice u grupama F, H i I, a na sceni je bio veliki broj bh. fudbalera.

Najviše uspjeha imao je Danijel Milićević. Novopečeni reprezentativac BiH je bio strijelac u gostujućem remiju sa Bragom (1:1), a gol koji je postigao je jedan od najljepših u ovom kolu. Naš fudbaler je u 6. minuti iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti pogodio za vodstvo svog tima od 1:0, a konačan rezultat utakmice postavio je Pinto u 24. minuti.


U drugoj utakmici ove grupe, Šahtar je kao gost došao do teške pobjede nad Konyasporom za koji su od prve minute zaigrala čak tri bh. fudbalera: Bajić, Hadžiahmetović i Milošević. Ukrajinski tim je dominirao tokom svih 90 minuta a do jedinog gola je došao u 76. minuti kada je pogodio Ferreyra. Bajić je igrao 70, Milošević 76 a Hadžiahmetović svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U grupi I, Šalke je kao gost savladao Nicu rezultatom 1:0 pogotkom Babe Rahmana u 75. minuti, dok je istim rezultatom trijumfovao i Krasnodar protiv Salzburga u Austriji (Joazinho 37'). Odlične partije lijevog beka Rahmana su loša vijest za našeg Kolašinca, koji je izgubio mjesto u prvih jedanaest i večeras je u igru ušao tek u 90 minuti i to iz taktičkih razloga.

Ajax je u grupi G kao gost savladao Panathinaikos sa 2:1 (Berg 5' - Traore 34', Riedewald 67') a Standard i Celta su remizirali odigravši 1:1 (Dossevi 3' - Rossi 13').

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi