Milićevićev Gent eliminisao Tottenham iz Evropske lige
Foto: EPA

Dalje idu Lyon i Rostov

Milićevićev Gent eliminisao Tottenham iz Evropske lige

E. Čaušević

Fudbaleri Tottenhama večeras su remizirali na domaćem terenu protiv Genta (2:2) u revanš meču šesneastine finala Evropske lige, te su se oprostili od ovog takmičenja.

Tottenham je odlično otvorio večerašnji meč i već u desetoj minuti stigao je do prednosti kada je mrežu gostiju zatresao Eriksen. Ipak, deset minuta kasnije Gent je izjednačio autogolom Harryja Kanea. Da stvar bude gora za domaće u finišu prvog dijela direktan crveni karton dobio je Dele Alli nakon užasnog starta nad protivničkim igračem.

U drugom poluvremenu Tottenham je svim silama krenuo u napad kako bi pokušao izboriti plasman u osminu finala Evropske lige. To im se isplatilo u 61. minuti kada je nakon sjajne akcije još bolji gol za 2:1 postigao Wanyama.

U 82. minuti utakmice sve je bilo riješeno kada je Gent nakon odlične akcije uspio da izjednači na 2:2 golom Perbeta i plasira se u osminu finala Evropske lige. Bh. reprezentativac Danijel Milićević odigrao je prvo poluvrijeme večerašnje utakmice u Londonu.

Plasman u naredni krug potvrdio je Lyon koji je pred domaćim rezultatima sa visokih 7:1 slavio protiv Alkmaara. Lyon je u ovom dvomeču postigao čak 11 golova jer su prije sedam dana savladali holandski tim sa 4:1. Rostov je lakše od očekivanog prošao u osminu finala nakon okršaja s Spartom iz Praga. U prvoj utakmici Rostov je slavio na domaćem terenu sa 4:0, dok su večeras u Pragu odigrali 1:1.

Evropska liga, šesneastina finala:

Tottenham - Gent 2:2

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lyon - AZ Alkmaar 6:1

Sparta Prag - Rostov 1:1


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi