Milijardu dolara vrijedan projekat ulazi u MLS

Detroit će dobiti klub

Milijardu dolara vrijedan projekat ulazi u MLS

E. Škorić
Teme:

U Detroitu se sprema nova MLS franžiza, a u klub će biti uloženo čak milijardu dolara.

Vlasnik Cleveland Cavaliersa Dan Gilbert i vlasnik Detroit Pistonsa Tom Gores zajedničkim snagama žele da izgrade novi MLS tim.

Cilj im je da investiraju milijardu dolara, te da izgrade stadion koji bi imao kapacitet do 25.000 mjesta, a na kojem bi se pored nogometnih igrale i ragbi utakmice.

"MLS je u usponu, kao i Detroit. Imali smo sedam MLS igrača iz države Michigan, neki su iz Detroita i svi su bili uspješni. Svaki put je težak, ali imamo plan i želimo gledati prema naprijed", rekao je povjerenik MLS lige Don Garber u Detroitu na konferenciji za novinare.

Detroit bi trebao da dobije svoj nogometni tim u periodu od 2020. do 2022. godine. 

"Nogomet je jedan od najbržih rastućih sprotova u svijetu, sa strastvenom navijačkom bazom. Dovođenje tima u Detroit će svakako biti velika stvar za ovaj grad", rekao je Gilbert.

Očekuje se proširenje MLS lige, a kao novi timovi navode se Detroit, San Diego, San Antonio, Austin Texas i Cincinnati. 

Liga koja se igra od 1996. godine trenutno ima 20 klubova, a od sljedeće godine će se priključiti  Minnesota, St. Paul, dok od 2018. godine očekuje se da se u ligu uključi Miami Davida Beckhama.


MLS Detroit by situacijeliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije