Milion eura i dvojica fudbalera za Višću
Foto: EPA

Trabzonspor ne odustaje od bh. fudbalera

Milion eura i dvojica fudbalera za Višću

M. Šljivak

Bh. reprezentativac Edin Višća igra još jednu jako dobru sezonu u ekipi Bašakšehirspora.

Ovaj mali istanbulski tim se, na iznenađenje sve, bori za titulu prvaka Turske s velikim Bešiktašom, a upravo je Višća jedan od najzaslužnijih što je trenutna situacija na tabeli turske Superlige takva.

Odlične igre Višći donose i nove ponude za nastavak karijere. Najuporniji da ga dovede u svoje redove je, prema turskim medijima Trabzonspor, koji je na adresu Bašakšehira poslao zanimljivu ponudu. Nude milion eura i čak dvojicu fudbalera kako bi angažovali brzonogog bh. fudbalera.

Trabzonspor je od igrača spreman ponuditi veznjake Yusufa Erdogana i Matuša Bera, što je svakako veoma primamljiva ponuda, jer se radi o igračima koji na tržištu vrijede više od tri miliona eura.

Međutim, zadnju odluku će donijeti Bašakšehirspor. Ovaj klub će naredne sezone igrati Ligu prvaka, što je veliki izazov za sve fudbalere i sigurno da i Višća želi da osjeti slast igranja u najelitinijem evropskom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, do transfera bi moglo doći u samom finišu prelaznog roka. Ako istanbulski tim ne uspije da se plasira u grupnu fazu takmičenja, sigurno je da neće stajati na put Višći u ostvarenju novih planova u karijeri.

Ove sezone bh. reprezentativac je odigrao ukupno 40 utakmica za Bašakšehir i postigao je 10 golova uz 13 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi